VLAIO-subsidies voor innovatieve bedrijven in 2024


In dit blogartikel worden drie belangrijke subsidies van het VLAIO voor 2024 weergegeven. Deze subsidies zijn specifiek ontworpen voor ondernemers en bedrijven die streven naar optimalisatie van hun bedrijfsactiviteiten.

1. Cybersecurity verbetertraject

De digitalisering van bedrijven is in volle gang, en dat maakt cybersecurity een topprioriteit. De subsidieregeling Cybersecurity verbetertraject van VLAIO is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun cybersecurity.

Dit gebeurt onder begeleiding van een erkende cybersecurity specialist. Het doel is om bedrijven cyberveiliger te maken en te zorgen dat bedrijven voldoen aan wettelijke verplichtingen rond cyberveiligheid. 

Er zijn drie pakketten beschikbaar - START, MEDIUM en PLUS - waarbij bedrijven kunnen kiezen welk pakket het beste bij hun behoeften past. Zo kunnen bedrijven 50% van de kosten van het verbetertraject terugkrijgen via de subsidie.

2. KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidieregeling die bedoeld is om de aankoop van diensten die de kwaliteit van een bedrijf verbeteren te ondersteunen. De steun kan worden gebruikt voor opleidingen en adviesdiensten op acht specifieke thema's.

De financiering varieert afhankelijk van de grootte van het bedrijf, met kleine bedrijven die tot 30% steun kunnen krijgen (tot een maximum van € 7.500 per jaar), en middelgrote bedrijven die tot 20% steun kunnen krijgen (tot een maximum van € 7.500 per jaar).

De thema's waarvoor de subsidie kan worden gebruikt zijn onder andere bedrijfsstrategie, digitalisering, duurzaamheid, financiƫle geletterdheid, innovatie, internationalisering en personeelsmanagement.

3. Innovatieve starterssteun

Voor pionierende starters is er de Innovatieve starterssteun. Dit programma is specifiek gericht op starters met een innovatief idee en de ambitie om dit te realiseren.

Het gaat om projecten die nieuwe producten, diensten, technieken of businessmodellen naar de markt willen brengen. De steun bedraagt een vast bedrag van € 50,000. Daarnaast is begeleiding en business case advies beschikbaar vanuit VLAIO en haar partners.

Meer informatie over andere subsidies vind je op de website van VLAIO: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN