Grote heraanleg Dansaertlaan start op 18 februari


Op 18 februari start de volledige heraanleg van de Dansaertlaan. De plannen werden toegelicht op een druk bijgewoonde bewonersvergadering en kunnen nu ook online worden geraadpleegd.


Het wegdek en de fiets- en voetpaden waren in zeer slechte staat en de bomen langs de weg waren op sterven na dood. Daarom werd in 2012 al beslist om de straat grondig aan te pakken, nu kunnen ze ook echt van start gaan. Niet alleen zal de weg in goede staat gebracht worden en komt er ruimte voor brede en veilige fiets- en voetpaden, nieuwe beplanting zal ook voor een groener accent zorgen. Er worden minder bomen aangeplant, maar er komt meer (lager) groen. Op drukkere locaties zoals aan het station worden parkeerplaatsen voorzien. Tijdens de heraanleg van straten en voetpaden wordt, waar nodig, ook de riolering vernieuwd.

De werken zijn opgedeeld in vier fasen, de eerste fase loopt van net na het kruispunt met de Stationsstraat tot vlak voor het kruispunt met de Kloosterstraat. Alle omleidingsplannen (ook die van De Lijn) zijn op de website te raadplegen.

Ook Elia voert werken uit in de Dansaertlaan in deze periode voor de vervanging van een kabelverbinding tussen de hoogspanningsstations van Bruegel (Brusselstraat) en Sint-Agatha-Berchem. Zij lopen in drie fasen telkens vooruit op de werken van de gemeente. Deze werken zullen onvermijdelijk ook hinder met zich meebrengen, al zal er telkens doorgaand verkeer mogelijk zijn. Door de werken op elkaar af te stemmen, kan de overlast beperkt worden tot één periode.

De volledige plannen vindt u, net als andere lopende en geplande projecten, op www.dilbeek.be/werken. Deze pagina is volop in ontwikkeling. In de komende weken wordt ze stelselmatig aangevuld zodat u er in de toekomst steeds terecht kunt voor alle informatie over grote wegenwerken.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN