Duurzaam van veld tot vork



Groenten en fruit als duurzame motor


Duurzaamheid en aandacht voor de natuur zitten onlosmakelijk verweven in het DNA van het beursgenoteerde groente- en fruitbedrijf Greenyard. ‘Als onderneming focussen we op gezondheid: van mens en van planeet.’

De visie van Greenyard? Uw gezondheid bevorderen, door groenten en fruit snel en makkelijk consumeerbaar te maken. En dat via een duurzame teelt. ‘Vanuit die voorbeeldrol hebben we een grote impact, met onze activiteiten in 25 landen en een omzet van 4 miljard euro’, vertelt Carl Peeters, Chief Operating Officer bij Greenyard. ‘Onze productie- en distributieketen heeft er ook economisch alle belang bij dat we verstandig omspringen met de natuur. Alleen zo garanderen we kwalitatief en kwantitatief optimale producten.’

DuurzaamheidsfilosofieGreenyard investeert fors om zijn activiteiten zo duurzaam mogelijk te houden. Een energiezuinige vriestunnel ter waarde van 3 miljoen euro of waterzuiveringsinstallaties die biogas produceren en warmekrachtkoppelingscentrales aandrijven: het zijn slechts enkele van de vele structurele ingrepen. Maar duurzaamheid is ook een filosofie, meent Carl Peeters. ‘We streven naar zo bestendig mogelijke relaties met telers. De uitdagingen inzake lokale, milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde teelt zijn veelvuldig waarbij we als partner onze telers ondersteunen om de lat telkens iets hoger te leggen’

Ook de consument kan die duurzaamheid bevorderen. De Wereldgezondheidsorganisatie is formeel: we eten te weinig fruit en groenten, en te veel vlees. Vleesproductie heeft bovendien een veel grotere milieu-impact, in vergelijking met gewassen. Carl Peeters: ‘Als we met z’n allen wat minder vlees eten, en meer fruit en groenten, dan maken we onze planeet groener én leven we gezonder. Wij stimuleren dat verantwoordelijkheidsbesef.’

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels