Week van het hart - in de kijker: samenaankoop AED toestel


De Week van het Hart is een initiatief dat wordt georganiseerd door de Belgische Cardiologische Liga. Elk jaar wijdt het zich aan één risicofactor met als doel een precieze boodschap naar de Belgische bevolking te sturen.

Dit jaar vindt het plaats van maandag 18 september tot zondag 24 september en spitst het zich toe op het thema 'slaapstoornissen en het verband met hart- en vaataandoeningen'.  Mensen die kort en slecht slapen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Naast gezond eten en voldoende bewegen, kan goede nachtrust - idealiter 7 tot 9 uur - bijdragen tot een betere (cardiovasculaire) gezondheid.

Waarom een AED-toestel?

Hartstilstand of plotse dood is meestal het gevolg van hartritmestoornissen waarbij de pompfunctie van het hart – bloed doorheen het lichaam circuleren – stopt. Hierdoor krijgen de spieren en organen geen zuurstof meer, wat ernstige gevolgen kan hebben en zelfs tot de dood leidt indien geen onmiddellijke hulp geboden wordt om het hart herop te starten. De term kan verwarrend zijn, aangezien het hart niet altijd effectief stopt met slaan, maar soms juist zeer snel en chaotisch trilt of fibrilleert. Het hart zelf stopt dus niet altijd met kloppen, maar de hartfunctie – bloed rondpompen – stopt wel.

Een hartstilstand is moeilijk te voorspellen en kan iedereen overkomen, ongeacht de leeftijd. Soms komt het voor zonder enig voorafgaand symptoom. Snel hulp bieden is dus van cruciaal belang. Dat kan door middel van hartmassage en beademing, maar de enige echte doeltreffende remedie is een schok van een externe defibrillator, die het hart terug opstart. Daarom is een goede kennis van eerste hulp en de werking van een defibrillator van levensbelang.

Een AED of Automatische Externe Defibrillator is een toestel dat personen die getroffen zijn door een hartstilstand een elektrische schok kan geven om hun hart weer op te starten. AED’s zijn heel gebruiksvriendelijk zodat iedereen ze kan hanteren zonder enige training te hebben genoten. De instructies zijn steeds zeer duidelijk aanwezig, en vaak geeft het toestel zelfs mondelinge aanwijzingen.

Via onze partner AED-partner hebben we een tijdelijke samenaankoop actief omtrent de investering in een volautomatisch toestel met een korting van € 570 per toestel. De aanbieding is geldig tot 30 september. 

Meer info over deze aanbieding kan u terugvinden door op onderstaande  button te klikken. 

Wenst u dit toestel aan te schaffen? Neem dan contact op met uw parkmanager voor de verdere afhandeling. 

Samenaankoop AED-toestel Specificaties AED toestel Info All in service contract

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN