De brexit staat voor de deur… bereid u voor!

Al enkele maanden onderhandelen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de voorwaarden van hun toekomstige relatie. Die overgangsperiode loopt eind 2020 af. Vanaf 1 januari 2021 wordt de brexit een realiteit die voor bedrijven heel wat gevolgen heeft. Daarom is het uiterst belangrijk uw onderneming zo goed mogelijk voor te bereiden. De website brexit.belgium.be en de Brexit Impact Scan van de FOD Economie helpen u om dat allemaal in kaart te brengen.



Op 1 januari 2021 wordt het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) een land buiten de EU en gelden er andere handelsafspraken dan binnen de EU. Denk bijvoorbeeld aan douanecontroles, procedures voor de in- en uitvoer van producten of kwaliteitseisen.

Het Verenigd Koninkrijk is de vierde handelspartner van België, na Duitsland, Frankrijk en Nederland. De automobielsector, de chemiesector, de vervaardiging van machines en apparaten en de voedingssector voeren het meest uit naar het Verenigd Koninkrijk. Voor speciale stoffen en tapijten is het zelfs de belangrijkste afzetmarkt van ons land.

Het is duidelijk dat de brexit een grote economische impact zal hebben op ons land. Maar wat is de concrete impact voor uw bedrijf? Met behulp van de Brexit Impact Scan van de FOD Economie komt u te weten waar u moet bij stilstaan en wat u nu al kunt doen om uw bedrijf voor te bereiden. Aan de hand van een aantal vragen bepaalt de scan de algemene impact van de brexit op uw onderneming. De vragen gaan over invoer, uitvoer, intellectuele eigendom, gebruik van digitale diensten, vervoer en toeleveranciers.

Voor ons heeft de brexit een enorme impact, niet alleen op onze goederendoorstroming maar ook op de administratieve organisatie, op onze kosten en mogelijks voor sommige bedrijven zelfs op de continuïteit. We hebben hierin geen keuze; men moet zich sowieso voorbereiden. Doe die Brexit Impact Scan van de FOD Economie. Breng er heel concreet mee in kaart wat de gevolgen zijn voor uw bedrijf.


Ingrid Vandenbussche - CFO Tekni-Plex Europe

U vindt de scan en een overzicht van alle beschikbare informatie op https://brexit.belgium.be

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN