Betere bedrijfsresultaten en minder klimaatverandering? Bespaar hier samen energie!



Samen Klimaatactief is het initiatief van Stad Antwerpen om de CO2-uitstoot door kantoren, lichte industrie en winkels in Antwerpen drastisch te verminderen.

Antwerpen heeft net als meer dan 7000 andere steden en lokale overheden het Burgemeestersconvenant van de EU ondertekend. De ondertekenaars verbinden zich ertoe om het CO2-niveau tegen 2020 met 20% te doen dalen tegenover referentiejaar 2005.

Uit geregelde metingen blijkt dat de CO2-uitstoot in de tertiaire sector en de lichte industrie in Antwerpen onvoldoende daalt. Stadslab2050 boog zich over het probleem. Daarom nodigde de Stad einde 2015 een veertigtal bedrijven en organisaties uit om een plan op te stellen. De deelnemers vertegenwoordigden onder andere de industrie, de vastgoedwereld, energieleveranciers, Voka, Unizo, Flux50 (voorheen Smart Grid Flanders), energiespecialisten waaronder Milvus, diensten/productenleveranciers, netbeheerders en financiële partijen.

Zelf de CO2 voetafdruk van uw bedrijf berekenen?

Uit de brainstormsessies kwam naar voren dat energie-efficiëntiemaatregelen om tal van redenen vaak niet geïmplementeerd worden: bedrijven begrijpen het niet goed, energie behoort niet tot de kernactiviteiten van de onderneming, investeringen zijn te duur enzoverder.

Samen Klimaatactief biedt nu ondernemingen in heel Vlaanderen per doelgroep een energiepad met eenvoudige tot meer complexe ingrepen. Daarbij staan vele energiebespaartips voor u klaar samen met de partners om de bespaarmaatregelen voor u uit te voeren. We leggen ook nadrukkelijk de link met de kernactiviteiten van uw bedrijf, kantoor of winkel. Daardoor worden energiebesparingsstappen plots wel financieel haalbaar. Uitstel heeft geen zin meer. Veel succes!

Voor meer info kan je terecht op de website van samen klimaatactief

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN