Zone Dilbeek nam deel aan het New Mobility Network


In juni 2019 nam vzw Parkmanagement Dilbeek deel aan een projectoproep van New Mobility Network voor innovatieve mobiliteitsoplossingen die op korte termijn, op maat van de noden van bedrijven in de Vlaamse Rand, uitgerold konden worden. Samen met 8 van de 18 indieners kregen we subsidies om ons project uit te werken.

We willen graag inzetten op 2 luiken binnen deze oproep. Enerzijds de werknemers en anderzijds de logistiek. Op het gebied van werknemersmobiliteit zijn er verschillende mogelijkheden, waarvan er eentje ondertussen reeds goed ingeburgerd is bij velen onder ons, namelijk thuiswerk. Maar we denken ook aan Office on Wheels, carpooling met gegarandeerde terugrit, bluebike systeem etc. Op logistiek vlak zullen we de goederenstromen van verschillende naburige bedrijven naast elkaar leggen, zo kunnen we verschillende ladingen combineren en het aantal lege vrachtwagens die op onze bedrijventerreinen rondrijden verminderen. Samen met 2 andere bedrijventerreinen binnen het beheer van Quares Parkmanagement bundelen we de krachten om een breder draagvlak te creĆ«ren.

De Werkvennootschap is het vehikel dat de werken aan de Ring rond Brussel coƶrdineert. "We vinden het erg belangrijk om nu al in te zetten op duurzame mobiliteit in deze congestiegevoelige regio", zegt woordvoerder Marijn Struyf. "Daarom denken we vandaag al na met bedrijven over de oplossingen van morgen. De projecten die we financieel ondersteunen zullen een steentje bijdragen aan de broodnodige modal en mental shift die erg belangrijk is om de files weg te werken.

Wenst u op de hoogte te blijven en mee te werken aan een betere mobiliteit in samenwerking met andere bedrijven op het bedrijventerrein - vul uw kandidaatsstelling van de VZW in en werk mee aan het bedrijventerrein van morgen.


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN