Brother International (Belgium) nv-sa: Onze inzet voor het milieu

We zijn bij Brother gedreven om samen met u onze impact op het milieu te verminderen.
Deze toewijding noemen we Brother Earth en geeft al onze milieuactiviteiten weer. Een van onze activiteiten is onze samenwerking met Cool Earth voor de bescherming van het regenwoud.
Cool Earth werkt onvermoeibaar aan de bescherming van de ecosystemen en de ondersteuning van de regenwoudgemeenschappen. Onze tienjarige samenwerking heeft zich geconcentreerd op Peru en Papoea-Nieuw-Guinea : bossen beschermen, bedreigde diersoorten redden en de lokale bevolking helpen met het ontwikkelen van vaardigheden en het creƫren van kansen.
Bescherming van vitale soorten
In samenwerking met Cool Earth hebben we 46 diersoorten en 13 plantensoorten in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea helpen beschermen, door het behoud van de vitale biodiversiteit in de belangrijkste ecosystemen op onze planeet.
Ondersteuning van het regenwoud en zijn gemeenschappen
De resultaten van onze samenwerking van 10 jaar met Cool Earth zijn opmerkelijk : 10.000 hectare regenwoud werd beschermd en bijna 5 miljoen bomen werden gered uit de handen van houthakkers.
De houtkap heeft grote gevolgen voor onze inzet om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bomen slaan koolstof uit de atmosfeer op in hun wortels. Met de ontbossing wordt die koolstof evenwel vrijgegeven. Het werk van Cool Earth in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea heeft ervoor gezorgd dat 213.000 ton koolstof veilig in de grond blijft. Dat komt overeen met 20 keer rond de wereld rijden.
Uiteraard is de bescherming van natuurlijke habitats, zoals de regenwouden, geweldig nieuws voor 's werelds meest bedreigde soorten. Cool Earth heeft dit jaar fotografisch bewijsmateriaal onthuld van populaties van de "Southern Crowned Pigeon" en de "Spectacled Bear" die in hun beschermde gebieden van Papoea-Nieuw-Guinea leven. Beide dieren staan op de IUCN Red List van meest bedreigde diersoorten.
De lokale mensen hebben ook baat bij de bescherming van hun omgeving. In feite plaatst de aanpak van Cool Earth mensen boven bomen. Ze werken samen met regenwoudgemeenschappen om hun gezondheid en het onderwijs te verbeteren, en om mensen te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het verbeteren van hun levensonderhoud. Daardoor kunnen lokale bewoners meer verdienen met landbouw en andere bedrijvigheden dan met het verkopen van hun grond aan houtkapbedrijven. Een sterkere gemeenschap betekent dus een veiliger woud.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN