Brouwerij maakt plaats voor appartementen

Brouwerij Eylenbosch, hét dorpsgezicht van Schepdaal, krijgt een tweede leven. Een aannemer is zopas begonnen met de afbraakwerken op de site. Midden september start de officiële verkoop van de appartementen.

10 jaar leeg

Brouwerij Eylenbosch staat al sinds 2002 leeg. Meer dan tien jaar lang zochten verschillende instanties naar een nieuwe toekomst voor de site. Vorig jaar viel er uiteindelijk een concreet plan uit de bus. Nv Emile Eylenbosch, eigenaar van het domein, sloeg de handen in elkaar met architectenbureau Osk-ar, investeerdersgroep Gigantes en vastgoedmakelaar Pajota. De plannen zijn niet min. In totaal moeten er 55 appartementen komen. Daarnaast is er ruimte voor 2.000 vierkante meter aan commerciële ruimte en 60 ondergrondse parkeerplaatsen. De vier investeerders zorgden voor een budget van meer dan 20 miljoen euro voor de renovatie.

Sloopwerken zijn begonnen

De werken op de site begonnen afgelopen dagen. “De sloopwerken zijn al volop bezig”, zegt Thomas Valkeniers van Pajota. “In een eerste fase legt bouwaannemer De Meuter zich toe op de noodzakelijke ontmanteling van de dakbekleding, leien en platen. Daarna komt fase twee: de afbraak van het gebouw op de binnenkoer - wat een vroegere stapelplaats voor bierbakken was. De gebouwen die geen deel uitmaken van het erfgoed zullen daarna ontmanteld en afgebroken worden. In oktober moeten alle werken afgerond zijn.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN