Toerisme Dilbeek


Dilbeek wordt terecht ‘Poort van het Pajottenland’ genoemd, de prachtige groene streek met golvende landschappen. Kenners, zoals de dichter Hubert van Herreweghen, noemen het zelfs ‘het Toscane van het Noorden’. Dilbekenaren zijn met reden fier op hun gemeente, die ook aan de bezoeker heel wat te bieden heeft. Het Openlucht-Bruegelmuseum bijvoorbeeld, dat ook vele buitenlandse bezoekers (tot zelfs Japanners!) aantrekt. Of de Tramsite Schepdaal, waar pareltjes van het openbaar vervoer van weleer staan tentoongesteld. En zeker ook de Watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, een van de weinige maalvaardige watermolens van het Pajottenland. Of de kinderboerderij Het Neerhof.

Maar je vindt er natuurlijk ook heel wat ander waardevol erfgoed alsook een waaier aan mooie wandelingen en fietstochten. De toeristische speurneus vindt in Dilbeek kerken en kastelen, grote boerderijen en kleine hoevetjes, een boeiend natuurreservaat en rustige beekvalleien. Maar ook restaurants met en zonder sterren, volkse caf├ęs en gezellige terrasjes. Met de lippen aan een glas kriek of lambiek, valt er van een bezoekje opperbest te genieten. Je zal verbaasd zijn over de mooie natuur en leuke bezienswaardigheden, zo dicht bij de hoofdstad.

We wensen je dan ook fijne momenten toe bij het verkennen van onze gemeente. Een dagje Dilbeek zal je aangenaam verrassen. Kom wandelen, fietsen, slenteren en genieten van het goede Brabantse leven. Welkom!

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN