Opstart Parkmanagement Dilbeek


De vzw Parkmanagement Dilbeek werd gesticht in maart 2017 met een aantal zaakvoerders van bedrijven in de zone. De keuze van de vzw om dit parkmanagement uit te voeren in de praktijk, viel op Quares. Kirsten Dejaegere zal deze taak voor haar rekening nemen. Het eerste werkingsjaar zal zij zich voornamelijk focussen op het creƫren van draagvlak bij de bedrijven die er gevestigd zijn en ervoor te zorgen dat men zich aansluit bij de vzw.

De vzw biedt de bedrijven de mogelijkheid om in te stappen in groepsaankopen voor o.a. afval, energie, kantoorbenodigdheden … Op die manier plukken de bedrijven meteen de vruchten van een lidmaatschap en kunnen ze hierdoor ettelijke euro’s besparen. Duurzaam bedrijventerreinmanagement gaat verder dan alleen maar besparen.

Een eerste goede zaak die dit jaar zal gerealiseerd worden is nieuwe signalisatie. De gemeente Dilbeek vond het hoog tijd dat er iets gedaan werd aan de wirwar aan bordjes, die je overal in de industriezones kan terugvinden, en maakte hiervoor gelden vrij. De bedoeling is dat er eenduidige wegwijzers komen, waarbij de industriezones worden opgedeeld in kleuren. Dit zal het voor klanten en leveranciers makkelijker maken om hun weg te vinden. De bedrijven krijgen de mogelijkheid om een totem aan te kopen in de kleur van hun zone om het nog duidelijker te maken.

Er werd eveneens VLAIO subsidie verkregen voor een screening rond beveiliging/veiligheid van het bedrijventerrein en daaraan gekoppelde acties. Ook zal er een studie gedaan worden, getrokken door de gemeente Dilbeek samen met Asse, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw naar de mogelijkheid tot vrachtwagenparking om en rond de Brusselse ring.

Het parkmanagement heeft het eerste werkingsjaar dus zeker zijn handen vol: draagvlakcreatie, behoeftepeiling, signalisatie en zelfs aan de beveiliging van de industriezones zal gewerkt worden.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN