Parkmanager zal bedrijven ondersteunen

Binnenkort zullen bedrijven uit de verschillende bedrijventerreinen en industriezones een beroep kunnen doen op de diensten van een parkmanager. Die zal de vzw Parkmanagement Dilbeek mee beheren een samenwerking van de verschillende bedrijven en de dienst lokale economie van de gemeente.

Hoewel er heel wat verschillende activiteiten in de bedrijventerreinen ondergebracht zijn, hebben al die bedrijven ook gemeenschappelijke noden, bijvoorbeeld op vlak van mobiliteit, onderhoud en veiligheid. De afgelopen weken en maanden werden die noden door de firma Quares in kaart gebracht voor de zones Gosset, Maalbeek en Industria. Daaruit bleek dat er genoeg diensten en voorzieningen gemeenschappelijk beheerd kunnen worden om over te gaan tot de oprichting van de vzw.

Takenpakket van de parkmanager

  • Enerzijds zorgt hij dat alles gesmeerd loopt in het bedrijventerrein. Hij bewaakt het budget, stuurt de onderhoudsteams aan en co├Ârdineert het reilen en zeilen van het bedrijvenpark.
  • Anderzijds heeft de parkmanager een signaalfunctie. Hij zorgt voor een correcte bewegwijzering. De park manager is er verantwoordelijk voor dat eventuele problemen meteen gesignaleerd worden en dat regels worden nageleefd.
  • Tenslotte zorgt hij voor een vlotte communicatie met de verschillende stakeholders, en dat zijn meestal de gemeente, de investeerders, de bedrijven en externe relaties.

Voordelen bedrijven

Er zijn heel wat voordelen voor de bedrijven die toetreden tot de vzw. Afvalophaling, onderhoud groenvoorzieningen, verlichting, veiligheid, ordehandhaving en dergelijke behoren allemaal tot het werk van de parkmanager. Ook is hij een centraal aanspreekpunt voor de leveranciers van de diensten, waarbij hij door de schaalgrootte ook zal kunnen profiteren van kortingen. Dit kan onze bedrijven zeker ten goede kome. Ook de aanpak van de naamborden van de bedrijven en de bewegwijzering is een must voor Dilbeek.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN